Formular de înscriere la programul TalentA
Pentru a putea participa la programul TalentA, implementat de Corteva, vă rugăm să completați formularul de înscriere cu datele dumneavoastră.
TalentA, programul de granturi educaționale pentru femeile din agricultură, fondat de Corteva Agriscience
TalentA este un program de granturi educaționale conceput pentru a sprijini femeile din mediul rural, în special pe cele care lucrează sau doresc să lucreze în agricultură în România și Republica Moldova. Programul utilizează instrumente moderne de comunicare pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a oferi educație esențială, axată pe dezvoltarea abilităților în managementul afacerilor, gestionarea financiară, accesul la finanțare și noile tehnologii agricole. Participând la TalentA, participantele își vor extinde nu doar capacitățile manageriale, ci vor dobândi și abilități noi care le vor ajuta să dezvolte, modernizeze și îmbunătățească calitatea vieții în comunitățile lor. De asemenea, participantele pot concura pentru granturile de 15.000 USD oferite de Corteva pentru trei proiecte câștigătoare, care au scopul de a sprijini femeile fermier din agricultură.
Aspecte cheie:
ü TalentA oferă mentorat pentru femeile din agricultură prin cursuri de învățare axate pe creșterea afacerii, educație financiară și acces la tehnologii avansate în agricultură.
ü Programul urmărește să îmbunătățească capacitățile manageriale ale femeilor și să dezvolte noi competențe care să le ajute să aducă schimbări pozitive în comunitățile lor.
ü TalentA sprijină cele mai bune proiecte de afaceri oferind granturi pentru trei participante câștigătoare, motivând femeile care doresc să dezvolte afaceri și să sprijine comunitățile lor.
Cine se poate înscrie?
Programul este deschis și dedicat femeilor considerate eligibile conform următoarelor criterii: vârsta de 18 ani sau mai mult, active în agricultură și rezidente în mediul rural, indiferent de statutul profesional sau sectorul agricol specific, hotărâte să dezvolte afaceri agricole sustenabile, dinamice și competitive, contribuind totodată la dezvoltarea comunităților locale.
Un comitet compus din 5 experți Corteva și 3 consultanți de la Starperformining selectează eligibilitatea participanților pe baza criteriilor descrise mai sus. Participantele vor avea acces la cursuri de formare gratuite și la îndrumare personalizată din partea experților și mentorilor din domeniu. La finalul programului, Corteva Agriscience va acorda granturi pentru cele mai inovatoare planuri de afaceri, ajutând participantele să își implementeze proiectele și motivându-le să aibă succes.
Granturi
La finalul modulelor de afaceri și agribusiness, participantele înregistrate în program își dezvoltă proiectele, le trimit comitetului pentru validare, iar după evaluare, comitetul alege proiectele câștigătoare, care aduc beneficii comunităților locale. Granturile reprezintă o finanțare de 15.000 USD oferită de Corteva Agriscience, distribuită astfel: 6.000 USD pentru locul întâi, 5.000 USD pentru locul doi și 4.000 USD pentru locul trei.
Contribuția Corteva pentru comunitățile rurale:
În România, prin TalentA, Corteva Agriscience își propune să îmbunătățească comunitățile rurale sprijinind proiecte axate pe securitatea alimentară, inclusiv:
ü Asigurarea accesului la hrană adecvată și reducerea foametei;
ü Furnizarea de apă potabilă curată;
ü Susținerea reducerii risipei alimentare;
ü Combaterea schimbărilor climatice și conservarea ecosistemelor.
Ce este securitatea alimentară?
Securitatea alimentară înseamnă asigurarea accesului tuturor la alimente suficiente, sănătoase și variate pentru a-și satisface nevoile zilnice. Proiectele TalentA ar trebui să aducă beneficii întregii comunități, nu doar indivizilor. Parteneriatele, cum ar fi cele cu ONG-uri, sunt esențiale pentru atingerea acestor obiective, inclusiv:
ü Dezvoltarea de programe alimentare sustenabile axate pe producție și combaterea risipei alimentare;
ü Asigurarea accesului la hrană, indiferent de venituri;
ü Promovarea unui stil de viață sănătos;
ü Susținerea dezvoltării economice locale;
ü Încurajarea parteneriatelor între fermieri, producători și consumatori
Strategii pentru securitatea alimentară:
ü Implicarea unei reprezentări diverse a comunității;
ü Construirea de parteneriate colaborative pentru luarea deciziilor;
ü Concentrarea pe nevoile comunităților cu venituri mici și marginalizate.
Exemple de proiecte de securitate alimentară în comunități:
ü Ajutorarea persoanelor cu venituri mici pentru a avea acces la alimente proaspete și sănătoase și la apă curată;
ü Promovarea piețelor locale pentru a construi încrederea în comunitate;
ü Creșterea disponibilității de alimente locale în școli;
ü Sprijinirea proiectelor care creează locuri de muncă și îmbunătățesc accesul la alimente sănătoase;
ü Întărirea infrastructurii alimentare locale;
ü Încurajarea programelor de tip „de la fermă la școală”;
ü Organizarea de evenimente agricole pentru a construi comunitatea și a dezvolta abilități;
ü Susținerea donațiilor de la fermieri către cei în nevoie;
ü Oferirea de oportunități de voluntariat recompensate prin donații de alimente;
ü Crearea de parteneriate între cooperative și afaceri de familie;
ü Implementarea sistemelor de irigații în regiunile aride;
ü Stabilirea de ferme sau grădini școlare pentru a dona sau vinde produse;
ü Construirea unei rețele de voluntari pentru distribuirea alimentelor;
ü Îmbunătățirea sănătății pășunilor pentru a susține sustenabilitatea pe termen lung a animalelor.
Extinderea globală a TalentA:
România este a treia țară care implementează programul TalentA. Lansat în 2019 în Spania, în colaborare cu Federația Asociațiilor Femeilor din Mediul Rural (FADEMUR), TalentA și-a propus să sprijine femeile inovatoare din agricultură. În urma succesului din Spania, programul a beneficiat de participarea a peste 1.200 de femei din 9 țări unde TalentA s-a extins.
Cum poți participa:
Pentru a participa la acest program trebuie respectat regulamentul oficial, pe care îl puteți consulta dând click AICI.
Important: La finalul cursurilor, participanții vor primi doar un certificat de participare.
Pentru a putea participa la programul TalentA, implementat de Corteva, vă rugăm să completați formularul de înscriere cu datele dumneavoastră.